Mitä tänään syötäisiin?

Karkkilan työväenopiston luentosarja keväällä 2012 ruoasta ja sen tuottamisesta.

11.4.2012 Luonnonmukainen ravitsemus ja alkuperäisyys, luonnon kausiyrtit

Ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetoja on ravintoasiantuntija, luennoitsija ja suklaa-alkemisti, jonka intohimona on luonnonmukaisen ravitsemuksen ja -elämäntavan yhdistäminen ympärillämme vallitseviin olosuhteisiin. Hän puhuu ravinnon alkuperäisyydestä, puhtaudesta ja tuoreudesta sekä terapeuttisesta … Lue lisää

22.3.2012 Luomu- ja lähiruoka, Portaat luomuun

klo 18-20, Karkkilasali

Moniko valmistaa kotona luomuruokaa?

Entä voiko luomuruokaa valmistaa laitoskeittiöissä?

Mitä löytyy kaupan hyllyiltä?

Mistä tulee lähiruoka? Riittääkö sitä kauppaan?

Direktiivit ja säätelyt, hyvä vai huono asia?

Portaat … Lue lisää

16.2.2012 Puhdas, turvallinen ruoka

klo 18-20, Karkkilasali

MMM, ravitsemusasiantuntija Pia Rautio

Ruuassa esiintyy monenlaisia kemiallisia aineita, jotka saattavat suurina määrinä olla ihmisen terveydelle haitallisia. Kohua herättäneet kirjat ”Aitoa ruokaa” ja ”Vaara vaanii kattilassa” ovat … Lue lisää

18.1.2012 Elintarvikkeiden ympäristökuormat

klo 18-20, Karkkilasali

Vanhempi tutkija, DI Juha-Matti Katajajuuri