Koko perheen Kuutamoyön lepakkoretki

Lepakot lentävät auringon laskun jälkeen pimeän tultua. Aktiivisimmillaan ne ovat ilta- ja aamuyöstä. Luultavasti kuulemme yleisimmän nahkasiiven – pohjanlepakon ääntelyä. Hyvällä onnella saattaa kuulla rannassa vesisiipan. Myös viiksi- ja isoviiksisiippa sekä korvayökkö saattavat olla saalistamassa. Nämä 5 lajia ovat yleisimmät Suomessa. Muita lajeja, vähän laskentatavasta riippuen, löytyy 7 eri nahkasiipeä. Jotkut lajit ovat hyvin harvinaisia eikä kaikkien pesintöjä ole löydetty.

Lähtö Valurinkadun parkkipaikalta Tervasillan kohdalta klo 20.00.
Leppakkoasiantuntija Nippe Nikander ohjaa seikkailuamme kolmen lepakkodetektorin avulla, joilla voidaan kuulla ja tunnistaa eri lepakkolajeja.
Säävaraus. Lepakot lentävät kauniilla säällä, silloin kun niiden ruoka eli hyönteiset lentävät.
Lepakkoretki peruuntuu jos sataa. Ota mukaan otsa- tai taskulamppu.

Tervetuloa!